Recoma

Två nya system på Recoma.

Recoma producerar byggskivor av återvunna pappersförpackningar.

CENTAB har fått det ärofyllda uppdraget att installera två utsugssystem till deras process. Vi har valt att installera två 18,5kW maskiner med två stora filter och en cyklonavskiljare. Uppsamling sker i BigBag säckar samt visst material återförs automatiskt åter till processen.

Spansugshus scaled

Nyhet! Spånsugshus.

Centab har nu börjat serieproducera ett spånsugshus i varmförzinkat stål och plank av 100% återvunnen plast. Huset är byggt för att passa våra mindre BF modeller samt CF-10. Detta hus levereras komplett med avpassad spånsugsanläggning för enkel installation. Huset är perfekt vid tillfälliga skolbyggnader eller i andra fall där utrymmet inne i skolan inte riktigt räcker till.

Spånsug CF-10

Nyhet!

Spånsugen Centab CF-10

Nu är den äntligen här, den kompakta spånsugen CF-10. Denna maskin är en allt i ett maskin med motor, fläkt och styrning på toppen av filterenheten. Maskinen är plug and play och finns både för anslutning till enfas och trefasuttag. Maskinen lämpar sig för mindre slöjdsalar eller till enstaka maskiner inom industrin. Konstruktionen är samma beprövade som på alla andra Centab maskiner med chassi helt i pulverlackerat stål och stor uppsamlingsvolym i 240 liters pappsäck. De första maskinerna är redan sålda men fler kommer att kunna levereras under februari. Under februari kommer även storebror till denna maskin att börja levereras.

Blå spånsug från Centab med öppen lucka.
ISO certifikat webb kopiera

CENTAB är nu kvalitétscertifierade enligt ISO 9001

Spånsugsfläktenhet BF-20

Ny fläktenhetsserie!

Vi har nu i december 2020 lanserat den nya BF och BFV serien. Dessa fläktenheter har ett än mindre servicebehov än tidigare och den nya fläkten med direktdriven motor har möjliggjort ett extremt kompakt format med fantastisk prestanda.

I nuläget finns det två storlekar i denna serie. En BF-20 som är en frekvensstyrd maskin på 4kW och BF-30 som är på 7,5kW. Dessa maskiner levereras plug and play med styrskåpet monterat på enheten och maskinerna ansluts med handske för enklare installation.

Denna serie kommer att utökas under nästkommande år då den fått ett mycket varmt mottagande från våra kunder.

Jan-Henrik Svensson (VD)